çok hamaratım çoook
gribim, ayakta geçirebileceğim seviyeye geldi nihayet.
günlerden sendrom ve ben ofisteyim:P
hastayım falan ama insanlık için mikro, evimiz adına makro işler başardım. cumartesi günü pazara çıktım, didoyla. hazır araba da var diye bol bol domates, yağ biberi patlıcan vs. aldım. sonaa burnumu çeke çeke, domatesleri rendeledim, kaynattım, kavanozlara doldurdum. barbunyalar ayıkladım, bölerek buzluğa yerleştirdim. taze fsulyeleri ayıkladım, güzelce haşlayıp, bölüp, buzluğa kaldırdım. yağ biberlerini fırınladım, soyup temizledikten sonra yağının süzülmesi için dinlendirdim. sonra onları da 3'lük paketler halinde buzluğa yerleştirdim. bu akşam da; tophane patlıcanlarını, mini fırınımızın ızgara kısmısında közleyeceğim. sonra onları da buzluğa atacağım. anlayacağınız kış hazırlıklarımı yapıyorum :P
kendimi aştım. ey, evlilik ve global kriz sen nelere kadirsin? kendimi daha da aşıp yakında tarhana ve erişte olayına da girermişim:))
çok hamaratım çooook :))
Yorumlar
2 kozlenmis patlican oylece mi buzluga konur?
iyilesmene ya da iyilesiyor olmana sevindim
1. yağ biberi dediğimiz, kırmızı büyük biberler, biz de yağ biberi denir, çünkülüm çok yağlı:P
2. közlenmiş patılcani boydan ikiye ya da üçe bölüp buzluğa koyacağım ki, çok kalın olmasın, kolay salınsın. onu da 3lük paket yapacağım.
akşam yiyeceksen, sabahtan çıkar buzdolabına koy bir tabağın içinde. salınınca, limon, zeytinyağı, istersen bir iki diş sarımsak. mmm güssel oluyooo.
iyileşiyorum yavaş yavaş, sinüs kanallarım tıkalı, bi de arasıra öksürük var ama çook daha iyiym, teşekkürleer:))
*tesekkur ederim gevezecim. kendime hayretler icinde sasiriyorum. bi yas yaslandim ya, ondan mi acaba bu evsel kış hazirliklari modu? :))