13 Ekim 2010 Çarşamba

kemirgen tobi


çattt, çatırt, çutırtt...
kırt kırt, kıtırt.
ve karşınızda yaş ceviz canavarı tobiniz.
bayılıyorum kendisine.
zarlarını iyice temizleyip süt beyaz lezzetine gömülmeye bayılıyorum.

ofiste ceviz yiyebilmek amacıyla sert kabuklu cevizler için çantamda taşıdığım bir ceviz kıracağım mevcut.
klavyemin önünde kabuk kırıp ayıklama işlemini yapıyorum,
çıkarttığım sesler yüzünden çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dilerim.

baş parmak ocelerim çizik çizik.
yeşil kabuğu olmamasına rağmen,
başparmak ve işaret parmak uçlarım biraz koyulaşmış gibi görünüyor.

yaş cevizin faydaları saymakla bitmiyormuş.
mesela şekli beyine benzediği gibi, beyne inanılmaz faydalıymış.
çocuklarda zeka gelişimi için birebirmiş.
yaş cevizde %5-6 civarlarında C vitamini bulunuyormuş.
henüz kurumadığından yağ oranı da kurusuna göre oldukça düşükmüş.
mide gazını gideriyormuş.
kanda zararlı kolestrolün birikmesini önlüyor ve yüksek kolestrolu düşürüyormuş.
ayrıca ceviz yaprağı kaynatıldığında şeker hastalığına,
yaprağı ve kabukları birlikte kaynatılıp balla karıştırılırsa da kansizlığa iyi geliyormuş.

bu kutsal sonbahar meyvesi; hem lezzetli, hem yararlı.
şiddetle tavsiye olunur, yiyiniz :))

1 yorum:

özii dedi ki...

Yer fıstığıda yee ...
;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails