annelik sınavı

bugün anne-kız ilk defa baş başa kaldık.
ilk günün hatrına asya sultan ban kıyak geçti sanırım. normal zamanlarındaki gibi azıtmadı pek. sadece kucaktan inmedi o kadar. indirmeye, yatırmaya kalktığımda açtı ağzını, yumdu gözünü. ben de aman azıtmasın tek başıma nasıl sustururm diyerek göğsümde ve kucağımda uyumasına izin verdim. koyun koyuna geçirdik koca bir günü anlayacağınız.
kolik değil ama ciddi gaz sancıları var kuzumun. 3 saatte bir emziriyorum iyi mi ediyorum kötü mü bilemiyorum. emzirme zamanımı daralttığımda ise, meme-gaz çıkarma döngüsü içerisinde bir türlü uykuya dalamıyor kuzum. daldı mı da uyanmak bilmiyor. huysuzluğunun yanında gaz sancısından kaynaklı acı çekmesine dayanamıyorum kuzumun. çaresizlik kötü bir şey. Allah devasız dert vermesin...
herbix adında bitkisel bir şurup ve kimyonlu rezene çayı verdi doktorumuz. şükür ki işe yarıyorlar. gazı tamamen kesilmedi elbet ama sancı sebepli ağlama krizleri bir nebze de olsa azaldı.
keyfi yerinde oldu mu, böcük böcük bakınıyor kuzum.
kokluyorum bol bol.
minicik elleriyle parmaklarıma sıkı sıskı sarılması yok mu?
"anneciğin seni bırakmaz annem" diyorum.
ve kara kara düşünüyorum:
doğum iznim bitince "nasıl bırakacağım ben kuzumu" diye.
4 mayıs'ta resmi olarak iznim bitiyor.
ofisi ve çalışmayı özledim elbet. lise yaz tatillerinden beri bu kadar uzun süre evde kalmamıştım. liseden mezun olalı 17 yıl olduğunu düşünürsek, benim için rekor zamanlar.
ama miniminnacık,anneciğine muhtaç, mis kokulu bebeğimi nasıl bensiz kalır acaba diye düşünmekten de alıkoyamıyorum kendimi.
hah, çok uzak kaldık bebişimle mıkırdanmaya başladı. telsizimiz yanıp sönmeye başladı bile.

Yorumlar

kara kitap dedi ki…
daha ne sınavlar göreceksin annecik, dur bakalım. :))

benim bıdık da çooook gazlıydı. ben özellikle akşamları 1 çay kaşığı tatlı badem yağı içiriyordum.bir de ayak tabanlarına 1 damla elma yağı damlatılmış pamuk sürüp sonrada bebeyağıyla karın bölgesine masaj yapıyordum.çook çalışıyordum çok.çünkü gazı olunca daha sorun,ne emiyor ne uyuyor.işe çok erken başlıyorsun,üzüldüm.
Adsız dedi ki…
3 saatte bir iyiymiş, biz ancak 2 saatte bire çıkarabildik hoş ben boşuna bizimkine aç tırtıl demiyorum :)
Geveze dedi ki…
ay öperim ben o minicik elleri :))
rezene çayını bizim evdeki büyük bebek -ananem- de içiyor, tadını beğenmedimdi ben; demek işe yarıyormuş :))
SMİLENA dedi ki…
hoş geldin minik bebek.çok olmuş uğramayalı.
güle güle büyüt minik meleğini....

Popüler Yayınlar