alınma, gücenme olmasın...

"bana bir adım gelene ben kırk adım giderim" sözünü kullandığım olmuştur. bir konuda uzlaşmak ya da kutuplar zıt olsa da ortak bir paydada buluşmaya çalıştığım insanlar için kullanmışlığım da vardır.
"ama ben geldim sana, sıra sende" diyene gideceğimin garantisi malesef veremem. bırakın bu konuda garanti vermeyi, bu tarz emrivakilere de sinir olduğumu itiraf etmek zorundayım. sırf bu tutumu yüzünden reel bir arkadaşımın evine tam bir sene sonra ziyarete gitmişliğim de vardır. benim icin samimiyetin sırası, görevi yoktur. kimin zamanı, havası uygunsa o şekilde gelirsin, gidersin.

frambuazlı ruh pastası olmayı seçtiğim günden bu yana,
"beni bin kişi okusun, iki bin kişi takip etsin" diye bir kaygım olmadı.
beğenilmek güzel elbet. ama bence beğeni içten gelmeli, görev gibi algılanmamalı.

"ben takipteyim, sen de gel takip et" diyen değerli arkadaşlarım, bu yaklaşım bana biraz ters.
olduğum yerde, olduğum gibi kalmak istiyorum.
lütfen kimse alınmasın ve gücenmesin.

Yorumlar

GeCe dedi ki…
:) ben bu davranışları acemi bloggerlıklarına veriyorum, bir süre sonra zaten herkesi takip etmenin mümkün birşey olamayacağını onlar da anlayacaklar.

Eve geliş gidişler konusunda senin gibi düşünsem de bazı kişiler için o sıra konusunu kafama taktım. Mesela yıllardır çok samimi olduğum bir arkadaşım evlendikten sonra evime hiç gelmeyince (5,5 yılı bitirdik hala yok), önceden annesinin evine kaç kere hep ben gittiğim için artık bana gelmezse gitmem diyorum, insan kırılıyor biraz.
ay yok allahtan ben kimseye 5.5 sene gitmemezlik etmedim. ama kara listede olanlar var.
haklisin insan kiriliyor, en son6 aylik hamileyken iki sokak otemde oturdugu halde gelicem deyip de gelemeyen bir arkadasim var. herhalde benimle gorusmek istemiyor diye dusunmeye basladim..
özii dedi ki…
hhiiii Ayşem bana da kırgın değilsindir umarım :( Bu konuda ne desen haklısın evine bile gelemedim aslında ama gönlümde olduğunu farklı olduğunu biliyorsun :(
hayirsizlar dokulmeye basladi, dermisim. saka saka ozicim askolsun ya. ne kirilmasi? sozde degil ozde dostlarim icin gecerli degil bu sitemler. lutfen kendine dert etmeyi birak ve rahat ol. kismet olursa gelirsin bi gun, gelemesen de ben biliyorum sisst :) c
ayrica cok gecmis olsun sana, hep diyorum spor ne zaman iyi bir sey olmus ki :D
özii dedi ki…
deme öyle amaa :( spor iyi bişiii. Dün yine doktora gittim . hareket ettirmen şart dedi. kas çalışmazsa kısalır dedi. sadece yürüyekte zorlanıyorum 8 gün oldu raporluydum :( yani spora devam anlık bir olaydı benimksi , zorlanma yoktu...
Adsız dedi ki…
çok acayip bir tavır gerçekten,insan rahat etmeyecekse bloğun ne anlamı var,sana hitap etmiyorsa takibin ne anlamı var.bir çeşit çıkar ilişkisi,kesinlikle samimiyetsizlik.
evet samimiyetsizlige hic tahammulum yok, malesef. candan olsun herkes canimi yesin :)

Popüler Yayınlar