bayram gezentisiyim:)


1.günümüz anniş ve babişimin gelişi ile aile saadeti çoşkusuyla geçti. dayılar, kuzenler, yengeler, baklavalar, şekerlemeler...
2.günümüz arifeden gelen berkito, babito, böcüko ve ben denizden oluşan çekirdek aile kahvaltısı ile cumalı kızıkta başladı. köy gezintisi kısmını kahvaltı sonrasına erteleyerek, "değirmenönü kahvaltı evi"nde soluğu aldık. cumalıkızık köyü, tarihi bir osmanlı köyü. "dar alanda kısa paslaşmalar filmi, kınalı kar ve yeşeren düşler" gibi tv dizilerine ev sahipliği yapmış olması ününe ün katmıştır. ama bence ünü açık hava kahvaltı keyfinden geliyor.
kahvaltı sonrası dedik "güzel bir yürüyüş yapalım haydi ejderhaa bizi, botanik parka götüüür"
nasıl güzel, nasıl güzeldi anlatamam. sonbahar içimize doldu, ağaçlar rengareenkti. nilüferler tomurcuklanmıştı, hava da misss gibiydi:) berkitomla asker öncesi hatıra fotoğrafı bile çektirdik abla kardeş:)
3.günüsü çınarcığa doğru yola koyulduk. bizi tombul yanak umut karşıladı. boyu uzamış, büyümüüş, kocamn olmuş.nurtopumuz yine harika yemekler yapmış, yedik semirdik. hele o turşu yok muydu? hafif baharatlı oyy oyyy oyy:)

Yorumlar

balböcükleri dedi ki…
valla mis gibi bayram olmuş.benimkide depresyonla geçti:)
Çilek dedi ki…
Cumalı kızık'a gitmek, kahvaltı yapmak yeniden ve bensiz.. Ben yıllardır hala o kahvaltıyı anlatırım, herşeyin tadı damağımda. Yeniden orada olmayı öyle çok isterdim ki.. Ama inş. yurt dışına gitmeden önce :)
GeCe dedi ki…
o harika ne güzle geçmiş bayramınız havanın iyi olması da büyük sanstı

Popüler Yayınlar