Sadık Karamustafa kimdir?

Grafik tasarımcı Sadık Karamustafa 1946’da Fatsa Yalıköy’de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde okudu. 1989’dan bu yana öğretim üyesi olduğu MSGSÜ’de düzenlenen Grafist etkinliğini kurdu ve yönetti.1968 – 1978 yılları arasında, reklam ajansları ve yayınevlerinde çalıştı. 1979’da kendi tasarım atölyesini kurdu.
Sosyal ve kültürel konularda ürünler verdi; müzeler, galeriler. kültür merkezleri, müzik, film ve tiyatro şirketleri ile sivil toplum kuruluşları için, tarih, arkeoloji, konser, plastik sanatlar, fotoğraf, edebiyat konulu afişler, logolar, kitaplar, dergiler, sergiler, kataloglar, kurumsal kimlik programları tasarladı. 
GMK Grafik Ürünler sergilerinde, grafik tasarımın çeşitli dallarında elliye yakın ödül kazandı. Uluslararası etkinliklerde üç kez ödüllendirildi. 
Türkiye ve başka ülke yayınlarında yüzden fazla makalesi yayınlandı. Yurt içinde ve dışında jüri üyelikleri yaptı, dersler ve konferanslar verdi, kişisel sergiler açtı. 
1995-1999 yılları arasında Grafik Tasarım Dernekleri Uluslararası Konseyi Icograda’nın başkan yardımcılığında bulundu.1997’de AGI (Alliance Graphique Internationale) üyesi seçildi.

1979'dan bu yana serbest grafik tasarımcı olarak çalışan Sadık Karamustafa ile yine grafik tasarımcı olan kızı Ayşe Karamustafa tarafından kurulan Karamustafa Tasarım, 2000 yılından bu yana, yayın, kurum kimliği, etkinlik tasarımı dallarında çalışmalarına devam ediyor.Temelde iki kişiden oluşan tasarım ekibi, projelerin niteliğine bağlı olarak, çeşitli dallardan profesyonellerin katılımıyla genişliyor.

www.karamustafadesign.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar