zişan asya'nın dişi çıktı :)







dün akşam aile arasında kızıma diş buğdayı organizasyonu yaptık. her zamanki gibi fotoğraf hafıza kartını evde unuttum. o yüzden kuzen tuğçe'nin objektifinden bir kare yayınlayabileceğim sadece. ama şimdilik :)
kızıma diş buğdayı çatlattık,diğer dişleri patır patır sağlıkla çıksın diye. başının üzerinden de 32 buğday tanesini sepeledik, 32 dişine de kavuşmak nasip olsun diye.
sonra kızımın önüne kitap, kalem, suluboya fırçası, tahta kaşık, telefon (ceren teyzesinin i-phone'unu koyduk ki, onu seçerse steve jobs olsun diye), makas, harici hard disk ve babasının tiyatro texti (tiyatrocu olur belki diye), spor ayakkabısını koyduk.
ve benim böcüşkomun seçimi ilk olarak tahta kaşık oldu. onu ivedilikle sol eline geçirerek sağ eliyle de kitaba uzandı. kitabı elinden bıraktığı gibi de suluboya fırçasını aldı.
sonuç olarak anlaşılıyor ki; tobi jr. master chef olacak, bunun üzerine yemek kitabı yazacak ama asıl mesleği olarak da pasta tasarımcılığını seçecek. hihihi :))

kuzumun ceren teyzesiyle diş kurabiyeleri yaptık. sevgili öğretmenimiz "kurabiyeden düşler- Ayşe"nin de bol bol kulaklarını çınlattık yaparken. kurabiyelerimizi poşetledikten sonra yukarıdaki etiketlerden yapıştırdık. diş buğdayımızı da küçük plastik kaplara koyduk. kabın çevresine yine benim hazırladığım bantları yapıştırdık. buğdayların üzerini fındık tozu ve renkli şekerlerle süsledik. diş buğdayımızın içine küçük altını temsilen 10 kuruş koyacaktık. 10 kuruşun çıktığı kişi de kızıma hediye alacaktı ama annane müdehalesi ile karşılaştık.
-"altın koymuyorsanız hiç koymayın. altını bulan kişi altını kullanarak bebeğe hediyeler alır. durup dururken kimseyi masrafa sokmayın" dedi. ee, biz de doğru söze peki dedik. gerçi kızımın düşünceli kuzenleri, yengeleri boş elle gelmemişler sağolsun. yine de bir sürü hediyemiz oldu :)

minnoşum pek bir mutluydu dün gece, evin kalabalığı ve gürültüsü karşısında biraz şaşırmış olsa da,özellikle önüne dizilen objeleri özgürce bızıklama fırsatı bulduğundan pek bir neşeliydi. misafirler gidene kadar uyumayan bıdığım saat 23.00 civarları uyudu nihayet. yorgunluktan bayılan miniğimi seyredip binlerce kez daha şükrettim.

ilk iki dişi için bu kadar tantana yaptık. 32. dişi için de babası kızına kısmet olur da araba alır inşallah, ben sıramı savdım :P

Yorumlar

bahar006 dedi ki…
Ay maşallah, canım benim ne kadar güzel bi bebek bu böyle tam yemelik:)), Allah sağlıklı uzun ömürler versin ona.
hypo dedi ki…
bu tür gelenekleri devam ettiren var mıdır diye soruyordum kendime.
sizi arşivlemeli.
:)
tebrik ederim. yaratıcılıkta senin üstüne yok:)
*hypo dis bugdayi adetini ben de bilmiyordum. ama bloglardan birinden tesadüfen okuyunca annemlere sordum. biraz da arastirinca boyle bir organizasyon cikti ortaya :)
cok tesekkur ederim :))
GeCe dedi ki…
ay canım benim demek çıktı dişi diğerleri de kolayca çıkıverir insallah, koyduğunuz objeler ve senin senaryona da bayıldım bu arada, e annesinden öğrenir pastacılığı da böyle kurabiyeleri yapan bir annesi varken
:))
simdilik sadece kurabiyeyle baslamis olsak da, kukimanya pasta tasarim holdingimizin biricik varisi o.
en bi yeteneklimiz o olur insallah :)
yıldız dedi ki…
Senin bu tatlı kızını çok çok öperim her fotoğrafını gördüğümde bayılıyorum ona maşallah tatlı bebeğime;)

hayırlısı olsun,güzel güzel dişleri çıksın,ağrısız,sızısız,sıkıntısız.

demek master cheff olacak:))hihhiiiii:))
şirin dedi ki…
adaşımın doğumgünü kutlu olsun
*batuhan piattinin yerine gececek benim kuzum :)
* dogum gunu degil dis gunu kutlu oldu adasi :)
Çilek dedi ki…
kızım süpersin yaaaaaaaaaaaa, harika olmuşş.. Offf kaçırdım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Popüler Yayınlar