gizemli katalog :)

geçtiğimiz hafta, bizden katalog ve web tasarımı isteyen ismi lazım değil, ofis mobilyası üretimi yapan bir müşterimizi ziyarete gitmiştik. cepli pantolonumdan oluşan iş yeri kostümümü cici kız pantolon ve ceketimle kombine etmiş, profesyonel görünümlü tasarımcı kimliğim ve elimizde sunum dosyamız, tasarımlarımızı sunmuştuk. firma yetkilisi beyefendi, tasarımlarımızı elinin kenarıyla itip; "cık cık olmamış, istediğim bu değil" gibi tepkilerde bulunarak, aslında bizden gizemli bir katalog istediğini söylemişti. 

müşterimiz, sebep olarak da,
her ne kadar ürün tasarımlarının çalınacağından endişe ettiğini söylese de, aslında tasarımlarının çalıntı olduğunun anlaşılmasından endişe ettiği kanaatine vardım. benim gibi dekorasyona meraklı, interneti aktif olarak kullanan birinin pek de zorlanmayacağı birkaç araştırmadan sonra haklılığımı kanıtlayan bazı sitelere rastladım. 

gizemli kataloğu yaptım, az önce sunumu tekrar yapıldı ve kabul edildi, sebep, gerçekten gizemli oluşu.... :) nasıl mı? hiç bir ürün tam gorunmuyor, masa mı, dolap mı olduğu bile belli değil. sadece dokulara zoom yapıldı, altına da edebi yazılar yazıldı. 

bir tasarımcı olarak, dünyanın bir ucunda yaşayan japon tasarımcı kardeşlerimizin emeklerine yapılan saygısızlığın pazarlamasında rol almak hoşuma gitmese de, ürünlerin görünmeden satışının yapılamayacağını düşündüğümden sebep, içim az da olsa rahat...

Yorumlar

özii dedi ki…
Senin elinden ne kurtulur ki canımcım...

Popüler Yayınlar