paskaaaalya, paskalyaaaaaa...

hımm, geçmiş zaman iyice bir hesaplamam lazım.
tarih: 2005, nisan ayının ikinci haftası.
ev arkadaşım aiesec'le yunanistandan türkiyeye staja gelen, "danae". birlikte geçirdiğimiz keyifli 2 sene sonunda fahri kız kardeşim ilan ettim kendisini.
danae'nin annesi "despina" hem kızıyla özlem gidermeye, hem bizlerle tanışmaya, hem de kızının gidip de bir türlü dönemediği ülkeyi "Türkiye"yi görmeye gelmişti. özellikle paskalya zamanına denk getirmiş. kuzusuyla birlikte yumurtu boyayıp, gülüşüp aynı çocukluğundaki gibi eğlenebilmek için.
danae türkiye'de geçirdiği 2 yıl boyunca telaffuzu yamuk olmakla beraber çok güzel türkçe öğrendi. despina sadece yunanca konuşabildiğinden, bir hafta boyunca aramızda yunancadan türkçeye, yetmediği yerde ingilizce çevirmenlik görevini de üstlenmişti.
neyse gelelim paskalyaya.
despina gelirken malzemelerini de getirmişti. üçümüz birlikte yumurtalar boyayıp, üzerlerine tavşan stickerları yapıştırmıştık. samanlı küçük sepetlere yerleştirip, tavşanlı çikolatalarla süslemiştik. pazar sabahı kahvaltıda renkli yumurtaları tokuşturup, sonra da afiyetle yemiştik.
onlar o öğleden sonra istanbul'a gittiler gece ayini için. sanıyorum rum-ortodoks kilisesi olan "aya tria" da gece ayinine katılmışlardı.
despina ülkesine dönmeden önce, kuzusunun tercümanlığı ile bize teşekkür etmiş, "kızım sizlerle tanıştığı içi çok şanslı, unutmayın atina'da artık bir despina teyzeniz ve nikos amcanız var." demişti.
işte ben her bahar, bu tatlı bayram kutlamamızı ve sıcacık dostluğumuzu hatırlarım.
yaşasın paskalya, yaşasın kuzuların dostluğu...

Yorumlar

Nilgün Komar dedi ki…
huhu ! arkadaşım.. cumartesi günü buluşmaya gelmedin? bekledim! bir dahkine umarım seni de görmek kısmet olur.. selamlar..
yaa evet, bu sefer bana kismet olamadi. cumartesi mesaim vardi ki, saat 21.21 olmakla beraber şu anda da hala ofisteyim. katalog brosur islerinden icim curudu. az once fotograflara baktım da, icim gitti. fotografları bensiz cektirmissiniz, mamaları da bensiz yemissiniz askolsun yani :P
Geveze dedi ki…
ben bu paskalya yumurtalarını çok sevdiim :)) hepi meri paskalya :))
ben de cok sevdim. tavsablari ve kurdelasiyla cok tatli durayorlar:)
yasamak guzeldir mi dedi ki…
yanı goruntu harıka ama ıcının yumurta olması nedendır? sole tatlı olsa cıkolata olsa hamur bıle olabılırde yumurtanın anlamı ne? merak ettımdogrusu..

Popüler Yayınlar