sportif pandayım ben:)

20 nisan salı günü
ilk ders;
ay nasıl heyecanlıyım, nasıl anlatamam. senseim sabırla temel hareketleri, temel cimnastik hareketlerini anlattı. bana alçak düşüşleri gösterdi. ben de taklit etmek suretiyle yapmaya çalıştım.

21 nisan çarşamba;
ham vücudum spor komasına girdi. her bir kasımın ağrısı ile mücadele ettim. ama keyifliydi, mazoşist mi oldum ne? :P

22 nisan perşembe;
senseim sağolsun sabırla bana omuz üzerinden yan takla atmayı öğretti. en azından denedi. ama bu aikido garip bişi. daha doğrusu insan beynisi çok garip. ezberlediği taklayı unutması ve yenisini anlayıp bedene algılatması, ne zor bir şeymiş. attığım taklanın refleks haline gelmesi gerekiyormuş. çok zor görünüyor ama azimliyim, başaracağım :)

23 nisan cuma;
benim bayramım, hatta tatilim. öğlene kadar uyuduk, tembel kahvaltısından sonra böcüümle yanyana bilgisayarda oyun oynadık. bol yayılımlı tembel bir gündü. ohhh, misss...

24 nisan cumartesi;
ayvalık tostu kahvaltısından sonra erkenden dojoya gittik. çocukların antremanını seyrettik. Oğuz senseimiz oglu rüzgarı antremana getirmiş. onu mıncıkladım, sevdim. 23 nisan sebebiyle çocuklar tatami' de oyun oynadılar. balon ve bayrak yarışları yaptılar. rüzgar da emekleyerek aralarına karıştı. 16.00' da yetişkin antremanı başladı. ben yine köşemde "Bülent" senseimle duruş çalıştım. benimle birlikte yeni başlayan bir arkadaşla ilk takım hareketlerini yapmaya çalıştım. beraber çalıştığın kişiye "uke" deniyormuş. henüz "uke"min adını bilmiyorum. perşembe gelirse, beraber tepişeceğiz.
bazı hareketleri yapamadığımı düşündüğüm için, moralim bozuldu. becerememe korkusu sardı içimi. belki atlatırım. kocam bana sen duble japonsun diyor, "hem go hem aikido, yılmak yok, ben sana inanıyorum" dedi. hocam da; "biz de ilk başladığımızda böyleydik, çalışarak, azmederek bugünlere geldik" dedi. bakalım göreceğiz. tobi san da belki bir gün tobi sensei olur :)

27 nisan salı;
gribimsi birgündü. canım bırakın aikidoyu, yataktan kalkmayı dahi istemedi ama el mecbur kalktık, işe geldik. böcük bey pandası antrenmana gitti ben bir günlüğüne kaytardım. ama perşembe bir aksilik çıkmazsa gideceğim. akşam evde biraz çalışırız beyimle. bir günlük kaybımı telafi ederiz :))

yani dolu dizgin aikidoya devammm, maceralarımla tekrar karşınızda olacağım :))


Yorumlar

Nilgün Komar dedi ki…
of ne hoş.. zorlanıyorsun ama zevklidir sanırım bende hep merak ederim bu sporu
maniaqcucuk dedi ki…
ayşe ablacım hadi 10. kyu birinden sana kıyak ;) birlikte çalıştığın kişiye değil atak yapan kişiye uke denir teknik yapan kişide tori dir ;) aklında olsun yarın öbür gün sınavlarda çıkar
* kadirim, kaganim;
tamam iste, ben hep tori oldugumdan o da uke oldu :)) sinava girmek icin devamli ogrenci olmak gerekiyor sanirim. devamsizliktan sinifta kalacagim bu gidisle:(

Popüler Yayınlar