kitap sargısı..

bazen okuduğum etkilendiğim bir kitabın yazarına sararım. duygularını sevdim, bakalım başka neler hissetmiş diye, seri halinde okurum, çoğu zaman... bazen de konu zaten kafamda çakılıdır, başka gözlere, başka  hikayelere ihtiyacım vardır. yaralarıma sargıdır. bu ara üç kitabım var: biri çantamda, biri banyoda havlu kutusunun üstünde, biri de yastığımın altında. 
çantamdaki inci aral..
depresifliğimi pekiştirmek, kendi profilimi belirlemek amacıyla ve inci aral'i sevdiğim için okuyorum. yıllar önce "içimden kuşlar göçüyor"u ve geçen sene de  "ruhumu öpmeyi unuttun"u okumuş, çok etkilenmiştim. kitap isimlerine vurulduğumun göstergesidir, bu seçimim de.

banyo havlu kutusu üstünde duran  rollo may "aşk ve irade"
rollo may "yaratma cesareti"ni bir arkadaşım bana hediye ettiğinde, başka bir zamanda, başka biriydim, sancılı zamanlarımda elimden tutmuş, bana yürüme, yola devam etme gücü vermiştir. aşk ve irade neler yapacak, göreceğiz:)
okuma yeri olarak seçimim belki yazarına hakaret olarak algınabilir ama;
türkün aklı, ya kaçarken ya da ... derler ya, en dingin mekan ve zamanda okuyabiliyorum  bu türü, ne yapayım. 
ben okuduğum çoğu kitabı banyoda bitirmişimdir. gerçekten yalnız kalınabilen tek oda sanırım :) 

D&R da indirimli kitap köşesinden üzerinde 5 lira yazdığı için alıp da aslında benden 10lira tahsil edildiğini sonradan gördüğüm kitabım  ise (ki ilk fırsatta hesap sormaya gitmeyi düşünüyorum); "aşk, özgürlük ve tek başınalık" osho, kendisi yastığın altında duruyor.
çağdaş filozof olarak  kayıtlara geçen osho, çoğu insana göre bir zırvacı. ama ben seviyorum. daha önce bir depresyon sonrası,yine tavsiye üzerine, " olgunluk" ve "farkındalık" kitaplarını, daha sonra da kendi irademle seçtiğim "yaratıcılık" kitabını okumuştum. bazı gerçekleri hatırlamama yardımcı olduğunu düşündüğüm için, okumaktan keyif alır, elimde kalemle belki de işime gelen kısımları çizer üzerinde düşünürüm. 
her ne kadar düşünmeyi sevmediğimi sanan arkadaşlar olsa da, düşünüp de belli etmeyenlerdenim diyeyim.

Yorumlar

özii dedi ki…
Kitap sargısı güzel birşey ayşecik. Bende geçen gün okurken uyumuşum bu nasıl sargı bilmem :P
agri kesici niyetine demek ki, ya da kas gevşetici etkili :)

Popüler Yayınlar