süne öküzü belgeseli-1

öküzün insan bedeninde varolmuş halidir.
süne zararlısı tabiatında, öküz karakteri ve ebatlarındadır.
kırsalda yetiştirildikleri gibi kentsel alanda yetişmişleri de vardır. boydan ve akıldan fakir, egosal yandan zengin, yalakalık potansiyelleri yüksektir.
eğitilebilir potansiyelleri vardır fakat, başarı yüzdesi çok düşüktür.
sahip oldukları bilgiyi hinlik, cinlik ve ikiyüzlülük hususunda aracı olarak kullandıklarından, çok verimli değildirler. ama reklamasyonları yüksek olduğu için, toplumun belli kesimlerinde kendilerine iki götlük yer açabilme kapasitesine sahiptirler. yalnızlığı sevmez sürekli komün halde gezerler. eşlerini yanlarından ayırmaz, içmeye sıçmaya hatta çalışmaya bile beraber giderler. yaşamsal bir alan keşfettiklerinde maaile yerleşirler, alanın etinden, sütünden, derisinden faydalanmaya ve sömürmeye meyillidirler.
doğaları gereği sevimlimsi suretlere sahip olduklarından tıpkı süne zararlıları gibi etkisiz görünür fakat etkilerini kısa zamanda gösterirler. sürekli yakınır ve şikayet ederler. sıcağı sevmez ve bu rahatsızlıklarını sık sık belli ederler. abartı tepkilere sahiptirler; "oha, çüş, vay anasını" gibi nidalarla şaşkınlıklarını ifade ederler. yapılan eleştiri ve iğnelemeleri yamuk ağız mimikleri ile geçiştirir, hiç üzerlerine alınmazlar.
bedensel anlamda dayanıksızdırlar. sürekli göt, sırt, boyun, baş bölgelerinden rahatsızlanırlar, şehrin tüm doktorlarına görünmelerine ve iğneden kevgire döndükleri halde bir türlü iyileşemezler. tıp aleminin çözemediği seri hastalıklardan müzdarip olurlar.
süne öküzleri'nin genel tariflerini yaptığımız bu bölümde; karşılaşıp da bir türlü çözemediğiniz bu tür hakkında az da olsa, sizleri aydınlatmak istedik. bir sonraki belgeselimizde süne öküzlerinin sosyal yaşamları ve toplum içindeki yerlerinden kesitler sunmaya çalışacağız.
bizi izlemeye devam edin...
Yorumlar
bu arada yeni tema da gözümden kaçmadı. öhöm :))
hehe kazara temami bozdum, simdi güzellestirmeye calisiyorum :))