süne öküzü belgeseli-1

süne öküzü nedir?
öküzün insan bedeninde varolmuş halidir.
süne zararlısı tabiatında, öküz karakteri ve ebatlarındadır.
kırsalda yetiştirildikleri gibi kentsel alanda yetişmişleri de vardır. boydan ve akıldan fakir, egosal yandan zengin, yalakalık potansiyelleri yüksektir.

eğitilebilir potansiyelleri vardır fakat, başarı yüzdesi çok düşüktür.
sahip oldukları bilgiyi hinlik, cinlik ve ikiyüzlülük hususunda aracı olarak kullandıklarından, çok verimli değildirler. ama reklamasyonları yüksek olduğu için, toplumun belli kesimlerinde kendilerine iki götlük yer açabilme kapasitesine sahiptirler. yalnızlığı sevmez sürekli komün halde gezerler. eşlerini yanlarından ayırmaz, içmeye sıçmaya hatta çalışmaya bile beraber giderler. yaşamsal bir alan keşfettiklerinde maaile yerleşirler, alanın etinden, sütünden, derisinden faydalanmaya ve sömürmeye meyillidirler.

doğaları gereği sevimlimsi suretlere sahip olduklarından tıpkı süne zararlıları gibi etkisiz görünür fakat etkilerini kısa zamanda gösterirler. sürekli yakınır ve şikayet ederler. sıcağı sevmez ve bu rahatsızlıklarını sık sık belli ederler. abartı tepkilere sahiptirler; "oha, çüş, vay anasını" gibi nidalarla şaşkınlıklarını ifade ederler. yapılan eleştiri ve iğnelemeleri yamuk ağız mimikleri ile geçiştirir, hiç üzerlerine alınmazlar.

bedensel anlamda dayanıksızdırlar. sürekli göt, sırt, boyun, baş bölgelerinden rahatsızlanırlar, şehrin tüm doktorlarına görünmelerine ve iğneden kevgire döndükleri halde bir türlü iyileşemezler. tıp aleminin çözemediği seri hastalıklardan müzdarip olurlar.

süne öküzleri'nin genel tariflerini yaptığımız bu bölümde; karşılaşıp da bir türlü çözemediğiniz bu tür hakkında az da olsa, sizleri aydınlatmak istedik. bir sonraki belgeselimizde süne öküzlerinin sosyal yaşamları ve toplum içindeki yerlerinden kesitler sunmaya çalışacağız.
bizi izlemeye devam edin...

Yorumlar

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki…
Canım önceki ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler, bu rahatsızlığımdan dolayı tek tek yazamıyorum ama maruz görün, bu aralar tembel işi olucak, artık kusurbakmayın canlarım. Fırsat buldukça sizlerin yanınıza gelicem. Bu zarif ziyaretlerin ve değerli yorumun için çok teşekkürler, sevgiyle sağlıcakla kal. Berat kandilin kutlu olsun.
kara kitap dedi ki…
vay be ben de diyordum bu türün adı ne ola ki?demek süne öküzüymüş.bunların karakteristik özelliklerinden biri de her şeye maydanoz olmalarıdır.her şeyi bilir.
evet evet, maydanoz tavırları olmazsa olmazdır. neden otculdurlar. odunsal ve bitkisel yaklasimlara doğal zaafları vardır:)
Geveze dedi ki…
panzehir gibi bişeysi var mıdır bunların tobicim? zira her köşebaşında bunlardan var.

bu arada yeni tema da gözümden kaçmadı. öhöm :))
bilim adamlari üzerinde calisiyor gevezecim. henüz panzehir bulunamadi ama ben bilimden umitliyim :)

hehe kazara temami bozdum, simdi güzellestirmeye calisiyorum :))
üm mü evet üm dedi ki…
hindistana toplu göçlerini öneriyorum ya da elbet kendilerinin de bir predatörleri vardır (olmalıdır) onları bulalım denge gelsin duruma :)

Popüler Yayınlar