tatil gerekleri

1 ay sonrası için heyecan dorukta.
her zamanki gibi, tatilde lazım olacaklar listesi hazırlamaya başladım bile.
öncelikle gezi rehberi ve harita. atlas dergisini verdiği türkiye tatil atlasımızla işe başlayacağız. gideceğimiz noktalara karar verip, tarihlerine göre rezervasyonlarımızı yaptıracağız.
Ege ve marmarayı kapsayan karayolları haritası edinmemiz şart. neden?
çünkü biz türkiyeli capon turist konseptiyiz. boyunda fotoğraf makinesi, elde harita olmazsa olmaz :)
dütümüz ejder'le gidip, ulaşımda sıkıntı çekmeme kararı aldık. yaşasın ejderle ilk gezmeli tatilimiz olacak , heyoo:P
arabadaki konforu sağlamak için;
boyun yastığı; var yola çıkarken şişirilecek.
araba pikesi; klima vb, esinti durumlarında üşümemek için bana lazım.
piknik çantası ve örtüsü; yolda yiyip içmek için, ön koltuğa konuçlandırılacak minimize mutfak, mutfak müdürü benim, malum beyim araba kullanacak.
soğuk şeyleri mümkün olduğu kadar koruyan çanta; bir ismi vardı galiba ama bilemedim.
mini termos ya da termobardak; kahvesiz yolculuk mu olurmuş :p
aburcubur kutusu; kraker, büsküvi gibi bozulmayacak atıştırmalıklarla dolu olacak.
(biliyorum savaş çıkmayacak, kıtlık da olmayacak, kutuplara da gitmeyeceğiz, söz küçük bir kutu olacak:))
yolculuk müziği; yola çıkmadan böcüüm hazırlayacak.
ilk yardım çantası, yangın söndürücü, yedek lastik vb.; zaten var. emniyet ehemmiyettir...
tobinin ecza dolabı; aspirin, bebe aspirini, alerset (alerji hapı), fıfıslı kolonya, yara bandı, kağıt mendil, ıslak mendil, birkaç tane ağrı kesici, sinek kovucu losyon, nemlendirici ve kaşıntı kremi, güneş koruyucu krem.
kültür kiti; kitap, defter, kalem, dergi vb. hem yolda hem tatil süresince okumak ve çiziktirmek için:)

şimdilik aklıma gelenler bunlar,
şimdilik :P

Yorumlar

A. dedi ki…
aüperrr. Bizde 10-15 güne kadar Ank'dan çıkıp Eege ye gidicez memleketimize.Dalyanı Akyakayı mutlaka görün derim.İyi tatiller
aa memleket neresi ki?
dalyana kadar inmeyecegiz, herhalde. bir sonraki sefere belki. Kusadasinda konaklayip cepecevre iyice gezelim dedik simdilik. dedigim gibi simdilik:p
her an hersey olabilir:)
A. dedi ki…
Memleket hem Aydın hem İzmir. Bunun dışında Didim altınkum da yazlık ve kuşadasındada bir yazlık var . Egeliyiz işte tam :)İnanın çurdan cıkıp gitsem o pamuk ve zeytin bahçelerinin arasına.İncir toplamaya başka hiçbirşey bu kadar mutlu etmeyecek beni. Kuşadasında güzelçamlı milli parkında 2. koyda yüzün yani insanların en çok olduğu yer .Yani kapıdan giriyorsunuz 700 metre ilerdeki ilk yere girin orası muhteşem. diğer koylar taşlık ve kayalık.Mangal yada tüp sokmak yasak daha önce yangın tehlikesi yaşandığı için.Oraya gidrken kek pasta türü yiyeceklerle gidebilirsiniz.Atılan karpuz kabuklarına gelen yaban domuzlarını görceksiniz dibinizde biten. O çam havasını çekin içinize, güvercin adasında canlı müzik dinleyip gün batımında çay için .Alllahım yaa şimdiden iyi tatiller diliyorum bolca eğlenin.Birdahaki sefere İztuzu(dalyan) ve Marmaris Akyakayı unutmayın.
ya ne güzeeel, ne kadar şanslısın. bizim aşk ve özlem duyduğumuz yerlerin en başındayken ege, sen aşkın içinde doğup büyümüşsün.
güzelçamlı milli parki not ediyorum hemen, bir de güvercinadasını. ay boyle anlatınca hemen gidesim geldi:)))
simdi bir ay gecmek bilmez:P
A. dedi ki…
fırambuazlı abla,
3-5 güne kadar işine yarayabilecek bi iki şey yazmak istiyorum.Olurda yaparsınız belki diye.Ben hayranım EGE ye.Ananem yüzüne krem değil zeytinyağı sürer,kahvaltıda hep bi çanak( tabak) zeytinyağı olur banmalık.Evinde kendi yaptığı zeytinyağı sabunları vardır.İncir pamuk zeytin ovaları vardır , insanları canayakındır.Bir başkadır benim memleketim.Bende heycanlandım ama şu 2 gün heycanımı bastıran şeyler olacak.Nolur dua et benim için burs bulayım olurmu ? :( Sağlıcakla kal görüşmek üzere
isaret parmaklarımı komsu parmagi ile kenetledim. icimden dilegimi diledim. insallah hayirlisiyla istedigin bursu kazanir ve egenin tadını doyasıya ve coskuyla cikarirsin.
dua etmek ve icten dileklerimizin yanisira destek olabilecegiz baska birsey olursa, lutfen soyle. arastirir, bakariz, elimizden geleni yapariz:)
Geveze dedi ki…
izmirden geçerseniz ananemle bekleriz tobicimm ;))

iyi tatileer :)

Popüler Yayınlar